Mellandagsrea nr 2

När jag var liten lekte vi ofta en lek.

- Tåget är försenat!
- Hur många minuter?
Så lät den. Då tyckte jag den var rolig. Nu är den inte lika rolig. Speciellt då "minuter" oftast byts ut om "timmar". Det var i alla fall en underbar dag i Västerås, så dagen får lugnt många fler plus än negativationer.

Wiho!

Morgonstund har guld i mun! Var det där guldet egentligen håller hus har jag inte riktigt förstått, men medan katten tvättar blommorna så far jag till Västerås för att träffa fina Elisa! Tjingeling!

:)

Det är en timme kvar till julafton och jag sitter och pluggar. Förutom den lilla detaljen har jag haft en jättetrevlig dag, lunchat med syster och pappa på Svea hovätt, sedan hälsa på gamla jobbet och kollegan, sprang i Farsta centrum med 10 000 0000 andra shoppare, lekte med mina gudbarn hos syster och fixade sista paketen och sedan baka med mamma och allmänt mys! Känns bra det här. Har även en ersättare att krama under tiden i norr, han heter Alex och är hårig och uppvärmbar, och ca 30 cm hög. Och så luktar han lavendel.

Dan före dopparedagen

Jag har försökt skriva ett inlägg ett tag nu, men eftersom Whiskey inte kan låta bli att gå på tangentbordet och radera allt/ skriva siffror till oändlighet ger jag upp. Jag är trött. Men nu lunch med syster och pappa, det är inte varje dag!
Här är en bild på en polisbil. Den är utländsk för det var i utlandet. Tänkte slänga upp en bild på meine kleine familj, men så blev alltså inte fallet.

Sniff

Snörvlar, diskar och tvättar. Borde plugga och dammsuga. Vill inte, tänker inte. Ska frossa Ipren och varm choklad istället.

Tjejfika

Det finns några människor som har gjort Linköping till en stad värd att bo i, som har lyst upp det här året och fått mig att stanna kvar. För bara några minuter sen gick två av dessa människor efter ha varit på en nästan 4 timmar lång fika här. Det är något särskilt med tjejfika, speciellt när man vet att det blir sista för ett tag. Först får alla prata av sig, sen diskussioner om allvarligare saker, allmänt prat och skvaller och till sist alltid det där "åh-vilken-tur-att-vi-har-varandra". Sådant prat som lämnar mig alldeles varm i hjärtat och med någon slags trygghet. Jag tänkte bjuda på en bild på oss som var samlade kring köksbordet ikväll:
(Tagen på tackfesten. Karl, Linus och Olle)

Tunnan

En vän här i linkan står för ca 98% av bilderna som tas, och ibland blir jag lite chockad över vilka bilder hon lägger ut på fejjan. Idag har jag fått alla bilder av henne från denna termin (10gb), och nu tror jag helhjärtat på henne när hon säger att hon har sorterat ut det bästa (minst värsta) bilderna. Herregud. Helst skulle jag vilja radera hälften för att ingen ska få se dem, men samtidigt kan jag inte sluta skratta åt bilderna så jag måste behålla dem. Lite sorgligt att jag inte kan framkalla de bästa bilderna bara. Eller, kan kan jag väl, men det är inga bilder jag vill hänga upp på väggen direkt.

Dessa rubriker

Helgen är räddad, jag har både Scrubs OCH How I Met Your Mother!

Igen

Jul i storstan igen, denna gång med snö! Lite orolig för terrorn, dels för att nära och kära bor där, och dels för att ränna runt Centralstation i juletider. Man kan ju hoppas att det var en engångsföreteelse.

Dan före veckan före dopparedan

Tänkte precis klaga över att jag sitter på golvet i min ensamhet och förbereder mig för helgen som även den kommer spenderas ensam, men så ramlade Emma in och ensamheten försvann.
Bild från Portugal för 1 1/2 år sen. Skulle inte ha något emot att vandra runt på stranden där idag, eller helst igår.
Tillägg: Tunisien såklart!!

God morgon!

Har verkligen fått bästa praktikplatsen, lärt mig mer på dessa få dagar än på hela terminen. Men så som allt runtikring har varit i veckan skulle det varit värt att övernatta hos pojkens föräldrar där i Motala. Just nu är bara jag och katten vakna, gogumman åker på söndag, kommer bli tomt. Men träffa lite familemedlemmar igen blir underbart, synd bara att det inte är längre. Ska baka de där stackars lussebullarna snart så jag har mer att göda upp dem med bara.

VFU

Första dagen på praktiken igår, hur kul som helst! Precis som i våras känner jag att jag har valt rätt, förutom att jag hängde med skönaste doktorn någonsin igår och kom på att jag vill bli läkare. Men ändå inte. Läkare utan ansvar i så fall.
Imorse klev jag upp klockan 5. Inte så jobbigt som det låter med tanke på att jag vaknat flera gånger i natt, kollat på klockan och trott att den har ringt. Så det var lite av en lättnad att få kliva upp och inte ligga fundersam. Fast nu svider det i ögonen måste jag erkänna.

Idag ska jag med distriktssköterskan runt i halva länet och göra hembesök, ska bli riktigt roligt. Ska även i dagarna få hänga på labb och sticka folk, redan en i personalen som gått med på att offra sina armar först. Tre dagar ska jag också gosa med barnen på BVC och lära mig laga barnmat.

2:a advent!

Träningsvärk utan att träna? Inga problem! Gör 10liter egen pepparkaksdeg, och jag kan garantera träningsvärk i högerarmen. Nu står tjejerna i köket och kämpar med ett handikappsanpassat pepparkakshus, ska bli spännande att se resultatet. Själv sitter jag med en oerhört seg rapport. Själva rapporten i sig är inte så jobbig, endast 2000 ord och väldigt mycket egna observationer, men att kunna backa upp det med två vetenskapligt godkända artiklar är inte roligt. Söka söka söka, läsa abstract efter abstract efter abstract, inse att allt är värdelöst och söka lite till. En artikel är hittad åtminstone. Nu blev jag precis medlem i hyresgästföreningen, trevliga människor har jag extremt svårt att säga nej till.

Lördag

Galet bra kväll igår på tackfesten, vet inte det är tackfester som ska bli så lyckade eller om det är Skytte C som gör det, men roligt var det. Lite kallt i snön emellan åt, speciellt i ballerinaskor, men ibland måste man bara leka i snön. På tunnor.
Väckte pojken mitt i natten och sov där eftersom att gå genom Ryd i öppna skor och sommarklänning inte kändes så frestande. Han blev lite orolig över mina fötter som var aningen kalla och värmde dem med hårtork. Det var lite gulligt tycker jag så här i efterhand, förstod inte riktigt varför då med tanke på att jag ändå inte hade någon känsel.

Idag har det blivit lite julbak, pepparkaksdeg, snickers och fiffiruta, så mätt på smet att jag inte ens tänkt på middag. Nu vet jag inte vad jag ska göra.

Första december!

Jag tror att om kroppen inte hade ett utgångsdatum så skulle vi ta mycket bättre hand om den, och vara mycket räddare för att dö i olyckor. Förstå var mycket människor som skulle springa omkring på Jorden då, och tänk vilken kunskap i historia vi skulle haft!
Jag sitter just nu och skriver en rapport om barn. Det är intressant, men så fort det blir en måste-göra så sätter jag mig på tvären.
Det är -15 grader, och jag befinner mig i söder, det är inte varje dag!
På fredag är det tack-fest, tema miss-match/det ska sig. Vi i trion har bästa idéen, dock kommer jag vara hälften drägg, känns mindre bra. Bara hålla tummarna för att nollan anordnar en lika bra tackfest som vi gjorde i våras, den var riktigt bra, om än blåmärksgivande.
Nu höll jag på glömma ljuset ändå. Ska handla apelsiner och nejlikor och saffran och ägg och sånt sen!
Emmas körs julkonsert i söndags, fint fint!


Jag är schemafri hela veckan = sovmorgon och pyjamas fram till middagstid. Just ja, lunch var det.

RSS 2.0