Tjejen med koll och kontroll

Det här är min dag. Jag ska komma ihåg den länge; 28/5 2010. Om ett år tänker jag se tillbaka och minnas hur lycklig jag har varit trots omständigheterna. Omständigheterna som inte varit så bra idag involverar cykelturer i regn, misslyckad sovmorgon och andra småsaker som jag inte ens känner för att ta upp, eftersom resten av dagen varit så underbart lyckad!
Dagen började med ett sms som ledde till bokad nästa fredag, fortsatte med att inse att människokroppen är så oerhört fascinerande, och njurar är vackra, syster har äntligen landat på svensk mark vilket innebär att jag kan andas ut och sluta leka hönsmamma (hönsro!!), och så vidare. Jag blev kallad för tjejen med koll, vilket inte kan ha varit mer än andra gången i mitt liv. Och just ja, jag ska på arbetsintervju!

Helgen

Helgen i bilder tänkte jag, men den här bilden kanske räcker.

Jag är så feg

Jag är frustrerad, förväntansfull, rastlös, otålig, överlycklig, förvirrad och lite ledsen. Det är lite jobbigt med så mycket känslor. Speciellt när man ska plugga samtidigt, fokus är inte riktigt där det ska vara.
Idag såg jag en död människa. Tillsammans med 15 studenter, en präst och en begravningsbyråtant. Jag kunde inte sluta stirra på mannens bröstkorg och förstå att den inte rörde sig. Jag försökte föreställa mig att därunder fanns ett hjärta som inte längre slog. Jag funderade på hur det skulle kännas om jag rörde hans hand, om det skulle kännas som hud, hans ansikte såg ju så docklikt ut.
Fridfullheten som mina kamrater påstod att de såg i hans ansikte såg inte jag, jag såg bara en öppen mun. Men jag vågade inte gå så nära.

Har ett nytt drömyrke på gång

Jag ska skriva om hela matspjälkningssystemet tills imorgon 8.15. Men den här bilden är roligare. Tänk på att det inte finns några svarta kameler och att bilden är tagen rakt uppifrån.

Mitt schema inför helgen

Jag har sett fram emot den här helgen så länge nu, och igår började äntligen DÖMD med dam-middag, inflyttningsfest och kravall, riktigt mysigt och roligt. Någon slags inneboende klocka väckte mig efter 3h's sömn, så nu har jag  försökt sova på soffan i väntan på att föreläsningen ska börja. Är det något som saknas här så är det mat, min mage kurrar högljutt, men jag tror att potatis kan bli en bra frukost.
I eftermiddag blir det middlingsrunda och efter det hg. Imorgon tidig morgon börjar tävlingen, och efter den är det finsittning följt av eftersläpp. Med detta vill jag säga att jag kommer ligga i koma på söndag och kommer antagligen vara halvt upptagen närmaste dagarna.

Ibland får jag hemlängtan, ibland får jag syster-längtan

 


Trött

Idag har varit en lång dag. En riktig bergodalbanadag. En rolig helg med min son, tråkigt att han skulle åka idag, segt med många långa föreläsningar, roliga raster i sol och trappor, skymtade glada människor, skymtade människa jag var mindre glad på. Tur i oturen på bibblan, hem för plugg, kramade kombon istället, lyssnar sönder The Baseballs och vill så gärna sova. Men John Fiske är vikarie för John Blund tills rätt kunskapsnivå är nådd.


Min dag

På samma sätt som jag gör noter till mina (sakta och inte så säkert) så har denna dagen, 8/4 2010, blivit min. Jag har haft sådan obeskrivlig tur, eller bara bra karma. Första föreläsningen var inställd - sovmorgon! Gick på stan - hittade min röda favoritdricka! Fick ett meddelande som jag senare uppskattade! Det blev pizza till kvällsfika! Och sist men inte minst så klarade jag HEL-tentan! Jag har lett så mycket att kinderna gör ont.

April april

Innan jag åkte norrut över påsken så var det vår här i söder. Nu skulle jag vilja påstå att det är så gott som sommar, det enda som saknas är grönskan, och kanske några fler plusgrader. Påsken gick alldeles för fort, men det var trevligt att träffa familj och vänner igen, och köra bil såklart!

Idag har vi haft mer färdighetsträning, denna gång var det bäddning med/utan patient i sängen, matning, tvättning, sminkning, rakning etc. Jag har även fått härdats idag, både en kurskamrat blödde under rakning och kombon skar sig hemma på en kniv, och med tanke på att just blod och skärsår är det äckligaste jag vet så är jag stolt över att fortfarande vara vid liv.

Nu händer snart mycket på en gång, på fredag får jag dels finbesök av sonen min, dels kommer resultatet från HEL-tentan och dels så är SjukHUsfesten - HUmor på kulvertnivå då. Med andra ord så ser jag fram emot fredagen!

Free Design - Love you

Jag hittade äntligen min efterlängtade reklamlåt! Tog flera minuter, men det var värt mödan!


Moto boy - Early Grave

På repeat just nu:


RSS 2.0