Glasklart med Ajax

Dagen började med ett telefonsamtal där jag blev erbjuden en väldigt bra timlön för att inte göra någonting. Tyvärr började det idag 20 mil härifrån så det gick inte riktigt. Fortsatte med att jag och sambokombon storstädade, till och med putsade fönster! Efter ett yogapass hoppade min mobil i skurhinken, och efter middag och första, andra samt tredje hjälpen till mobilen cyklade vi in till stan och gick på bio. På hemvägen hörde vi en som spelade Your latest trick på saxofon och jag tror jag dog lite av lycka. Efter att ha kollat lite på kissemissar på blocket har Emma gått och lagt sig i väntan på första skoldagen. Min lilla flicka ska bli stor. Känns som om det var igår jag läste högt för henne när hon skulle sova. Och det var det ju också, igår alltså.

Nostalgitripp


Svensk polis shakear loss

Mellan aktionspotentialer och tarmslemhinnans uppbyggnad får det alltid plats lite youtube:


Från och med du

Mitt liv tog på två minuter en liten olustig vändning. I våras var vi ett minigäng på 3+1 i klassen, men fick nyss reda på att den ena kommit in på veterinär i uppsala och har beslutsångest, en annan är 12e reserv på logoped. +1an har jag ingen koll på riktigt, och själv vill jag bara hoppa av. Inte riktigt rätt peppning inför tentan på fredag den 13e.

Hej, godmorgon, vilket väder va!

Min Rain Man-kompis är tillbaka! Tyvärr inte lika pratglad längre. Inte bara Rain Man som är tillbaka, verkar som att nästan hela huset har kommit tillbaka från semestern, vilket leder till mer jobb för mig. Trycka på gröna knappen, le, hälsa, ibland måste jag till och med konversera om det är någon social typ. Dags att be om löneförhöjning snart.


Njurarna fortsätter fascinera mig, även om de är svårare att förstå nu än för 3 månader sen. Jag skyller på att man normalt inte brukar tänka på sommarlovet.

7 dagar kvar

En kväll med Sannie vet man aldrig vart den slutar, men jag börjar tyvärr misstänka att vi har börjat blivit gamla. Våran planerade pubrunda ("ojoj, hur ska vi hinna med allt?") på söder blev 2 barer och McDonalds ("-Jag sitter på McDonalds vid Skanstull. - Medborgarplatsen!!"), taxi hem och godnatt innan midnatt. Det blev en kort och intensiv kväll, som vanligt konstant full i skratt. Kvalitetstid tror jag sådana kvällar kallas. Nu blir det Hammarbybacken i regn med Schvester!

Ett inlägg bara för att

Jag är med i väldigt många dealar nu. Det tycker jag är skoj. För övrigt så är det väldans mycket spring på jobbet idag, fler besökare och inhyrda typer än faktiskt jobb-folk. Mycket tryck på gröna knappen. Spännande.

8 dagar kvar

Kan stolt meddela att jag har tränat regelbundet sen i söndags, i eftermiddag står power walk med fröken S på schemat. Idag valde jag dessutom någon nyttig müsli-grunko-bar (i godislådan som jag har höga skulder till) istället för choklad till mellanmål. Visserligen ligger kaffeförbrukningen i topp, men blir lätt så med en kaffemaskin nära till hands. Jag är faktiskt lite småchockad över min nuvarande livsstil.
För övrigt har dagen varit ovanligt folktom, de första två morgontimmarna var vi 3 personer på 4 våningar. Kändes lite slöseri med yta. Och jag har tentaångest. Tentaångesttentaångesttentaångest. Kugga eller plugga. Både ock kanske. Funderar starkt på att kidnappa en av diskmaskinerna här på jobbet sista dagen, enda problemet är att få den till tunnelbanan. Men det finns faktiskt en liten såndärlyftasakersak på baksidan av huset. Nu ska jag trycka på gröna knappen lite till, bara för att det är så kul.

Samhörighet och positiv ensamhet

Jag har suttit i över tre timmar och inte pluggat fast jag vet att jag borde. Men jag kom nyss att tänka på ett litet minne. Det var på studentkrogen, och jag var ute med mina nyvunna vänner när jag träffade min kombo/sambo och hennes nyvunna vänner. Jag skakade hand med alla utom hon med samma namn som mig, som istället fick en bamsekram. Jag kommer ihåg att jag var förvånad över att hon kramade mig, men fick senare veta att det var jag som kramat henne. Jag blir alltid så glad över att träffa människor med samma namn, men jag blir lika glad över att hamna i en grupp där jag är den enda med mitt namn.

Sleepin' to dream

Jag har verkligen blivit en sucker för killar med gitarr. Jag kan nämna några: Jack Johnson, Amos Lee, Lars Winnerbäck, Loke Nyberg, Tom Dice, Jack Savoretti, Jason Mraz, Brad Paisley, John Mayer, Håkan Hellström. Dessa fyller min mp3 ganska bra. Resten är grupper med uteslutande manliga medlemmar, enda gången jag hör en kvinnlig röst på min mp3 är när det är duett med Winnerbäck eller Eminem. Jag vet inte vad som hänt, för ett år sen har jag en svag känsla av att det var tvärtom, att det var tjejer med gitarr som gällde, som Lisa Ekdahl och Melissa Horn. Nu blev det massa musikdravel, men det jag ville berätta var att jag har drömt en massa i natt. Bland annat kunde jag flyga, och så klappade jag ett kid (rådjursbarn) och såg fiskar kokas levande. Trots att jag faktiskt helt ärligt och uppriktigt avskyr fiskar såvida de inte ligger döda på tallriken så var det hemskt. Annars har jag fått klappa hunden Zingo idag, och träffat min nya BFF - The Man 55+ på våning 3. Jag tror att det var han i alla fall, men ansikten fastnar inte lika ofta som namn, vilket säger en hel del. Och apropå det så finns det en jättebra låt som börjar så:

 


Hej, hej, godmorgon, tack, hej.

Oj, jag hade visst glömt bort bloggen. Men det har hänt så mycket på senaste. Jag har varit exakt 40h i Edinburgh och bestämt att jag ska flytta in, antagligen inte förrän om 2.5år, men jag kan vänta. Jag har seglat i Stockholms skärgård och fick därmed sommarens första lugna stund, och nu har jag börjat jobba som receptionist. Trots att jag har hand om ett 4våningarshus med över 30 företag inhyrda så är jag nästan helt sysslolös om dagarna. Jag borde inte klaga, för då har jag tid att plugga, men med min självdisciplin så händer ju bara inte. Så jag har tentaångest. Det är nog det bästa med bloggen, att ständigt kunna klaga. För jag är väldigt glad och nöjd annars. Ikväll blir det att pimpla öl med en gammal vän, och nu plugg.

RSS 2.0