Måndag kväll, 3 dagar + 2 nätter till tenta.

The Notebook är en godkänd ursäkt till en eventuellt kommande underkänd tenta. Likaså katt, koncentrationssvårigheter samt sällskapssjuklighet.


It's friday...

Tiden rusar iväg, snart har jag gått en termin. Bara fem kvar. Men ändå så har tiden segat sig fram idag, och koncentrationen har verkligen inte varit på topp. Det bästa med att ha en katt är att man aldrig är ensam. Det bästa med att ha en 10månader gammal katt är att man alltid har någon att leka med. Men snart får jag mer sällskap. Snart, snart, snart...

Dagens I-landsproblem

Jag står inför ett moraliskt dilemma. Eftersom jag har läst etik så vet jag att oavsett utgången så kan jag backa upp det med en teori. Med eftersom jag även tvingats ta reda på vilka teorier jag står för så kommer jag inte kunna dämpa ett eventuellt dåligt samvete om jag så hade tusen teorier i ryggen.

Det är nämligen så här att i förrgår kväll blev min cykelkorg stulen i centrala Ryd. Igår morse såg jag att min grannes cykel har fått en vit cykelkorg med samma rostfläckar som min hade. Nu frågar jag mig själv om jag räknas som tjuv om jag tar tillbaka min cykelkorg? För jag är nämligen helt säker på att det är min. Men det känns fel att göra så, och magkänslan brukar vara pålitlig.

Med Håkan på högsta volym och solen utanför fönstret

Jag skulle kunna somna ståendes just nu, men rapporten skriver inte sig själv, disken diskar sig inte själv, tvätten tvättar sig inte själv och katten busar inte själv. Fast det gör han ju faktiskt, antingen är han schizofren eller hemskt lättroad. Eller både och. Nej, dags att koppla bort internet och stänga av telefonen, måndag here I come.

Viktor

Vi har fått en tredje inneboende. 10månader gammal, full av energi och men gosig när han är trött, vilket han blir ganska ofta. Bruna ögon som kan vara otroligt uttrycksfulla. Lite fräck är han allt, igår drack han upp mitt vatten som dumt nog var placerat på golvet innan jag ens hann ta en klunk. Men om man är så söt kommer man ju undan med det mesta. Inklusive att smyga i kökslådor. Viktor heter hårbollen och ska bo här några månader, lyckligare än så här går det inte riktigt vara.

Who'd have known?

Det här med blogg är inte riktigt min starka sida. Däremot är jag en hejare på att dra fram det barnsligaste ur folk, vet inte varför men något måste man ju vara bra på. Nu ska jag även bli riktigt bra på omvårdnadsvetenskap så jag klarar tentan på onsdag.

Och så får man ju ha så fina kläder...

Nyss hemkommen från första dagen på praktiken - på geriatriken. Just geriatriken har inte varit mitt drömställe eller mål, men jag kommer kanske tänka på efter dessa fem dagar, med tanke på att jag nyligen gått där 9h, och ska dit igen om 8h för att köra en heldag till. Oh happy, happy day!

13 dagar till tentan

Sol, blå himmel, vindstilla, inte ett enda moln på himlen. Hur någon sörlänning överlevde tre år i Kiruna är för mig ett mysterium.
Idag börjar praktiken på geriatriken, lite pirrigt är det allt. Och lite jobbigt att jag gått och blivit förkyld, att hosta ner gamlingarna är inte det bästa intrycket har jag hört.

Naturvetaren

Dagen började ännu en gång med grannens tre väckarklockor. Att de orkar spela musik halva nätterna och sedan kliva upp 5.55 är över mitt förstånd. I och för sig så är det ju bara klockorna som ringer då, kliver upp gör de inte förrän 6.20. Om jag vore hemma hela dagarna skulle jag kunna kartlägga deras liv, antagligen även vad de äter. Om de äter knäckebröd åtminstone, så pass lyhört är det här. En liten onödig utsvävning där måhända, min dag tänkte jag ju skriva om, inte grannarnas.

Dagen fortsatte alltså med ett oeffektivt basgruppsmöte, glass utanför sjukan, misslyckat båtrace, misslyckad fågellockning, djupa funderingar över det svenska språket ( ett räddt lejon, ett räddt barn? dök upp igen), lunch, HLR till samma video som på gymnasiet, genomgång av halvautomatisk defibrillator, reflektionsgrupp med prästen där min icke-troende sida välkomnades men blev omdöpt till naturvetenskaplig tro, och sen kommer vi till det intressanta denna dag, nämligen min livs första arbetsintervju! Det var tre högre uppsatta typer mot mig, konstiga frågor dök upp, och mitt enda val var att vara helt ärlig, hann inte ens försöka vinkla det så det kunde passa in. Det hela slutade med att jag skulle försöka sälja en penna till chefen, jag spelade på dens utseende och att den gav mer hjärngymnastik än hennes gamla penna eftersom det fanns två ställen att klicka på...Hon köpte den till slut, av barmhärtighet eller för att jag faktiskt är en säljare innerst inne lär jag ju aldrig få veta, men den vetskapen klarar jag mig utan.
Nu har jag tänkt att lära mig allt jag behöver till omvårdnadstentan, det börjar närma sig.

Pluggdag

Söndagar har så länge jag kan minnas varit pluggdagar, och idag är inget undantag. Jag trodde nästan att jag kommit förbi sista-minuten-plugg, men gamla vanor är svåra att bryta. Trots att det är söndag har jag faktiskt inte börjat plugga än, men jag har öppnat böckerna! Och stängt dem igen...
Jag tror det fanns ett syfte med min placering här, men syftet är lika borta som min studiemotivation. Jag och kombon har i alla fall shoppat loss på Ikea idag, försköningar till vår enkla boning.
"- Petade han sig i näsan?!"
"- Nej, han kliade sig."

Nöjd

Sitter i soffan omgiven av nålar och västgötar och kungafamiljen på tv:n. Min arm är blå efter säl-leken igår, min insida värker efter diverse stafettlekar och träningsvärk, naglarna mina är varannan lila-glittrig och varannan blå, för att matcha temat blåljus, och hålla på att man var ssk såklart. Började gårdagen med pizza och bubbel med en tredjedel av klassen, fullt med folk i lila overaller omgivna av pizzakartonger. Och vilken syn det var när vi senare cyklade ca 20 pers i lila overaller genom halva Linköping för att ta oss till overallsinvigningen. I duggregn och lera krälade klassen omkring och tävlade i diverse lekar utan pris. Skottkärra, kullerbyttor, rulla, irländsk julafton och till sist fulvinsbrännboll och grillning. Hem, tvätta av sig den värsta leran, byta om, och sedan vidare till en klasskompis' kompis för att spendera tiden med sång och skvaller tills det var dags för kravall. Spring hit och dit, dans på dansgolv och i matrum, hamburgare vid midnatt, mer dans, prat med kända och okända människor, och slutligen hemfärd. Jag orkar inte riktigt skriva ordentligt, men fina kort blev det åtminstone, och en hejdundrandes bra valborg.

RSS 2.0